Tudj meg többet a betegségedről!

Betegtájékoztatás területén segítjük a betegek és hozzátartozóik tájékozódását egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok és hasznos ételreceptek bemutatásával.

at home
Gyulladásos bélbetegségek

Gyulladásos bélbetegségek

Diéta és kezelés A gyulladásos bélbetegségekkel évtizedek óta foglalkozó gasztroenterológus főorvos szerzőnő a betegségek pontos ismertetése mellett részletesen ír a gyógyszeres és műtéti kezelés módjairól. A könyv II. részében az egészségnevelő dietetikus precíz...

bővebben
Orvosi esettanulmányok – Neurológia

Orvosi esettanulmányok – Neurológia

Ezt az esetgyűjteményt az orvostanhallgatók számára készített elektronikus oktatási anyag alapján állították össze a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinika szakorvosai abból a megfontolásból, hogy hasonló esetek a háziorvosi tevékenység során is gyakran előfordulnak,...

bővebben
Egy Colitises Naplója

Egy Colitises Naplója

A SpringMed BETEGTÖRTÉNETEK sorozatában megjelenő kötetben a szerző három részben írja meg betegségének történetét, annak hatását élete eseményeire az érettségitől a családalapításig. Megpróbáltatásait, testi és lelki szenvedéseit, félelmeit ebben a naplóban rögzíti...

bővebben
Fokhagymás tészta

Fokhagymás tészta

Étel elkészítése A tésztát bő, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük . Közben a fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket egy kés lapjával meglapítjuk, az olajban aranyszínűre sütjük, abból kiemelve félretesszük . A visszamaradt fokhagymás olajba rakjuk és a...

bővebben
Kivikoktél

Kivikoktél

Étel elkészítése A kivit megtisztítjuk, felkockázzuk, egy hosszú pohárba tesszük, és lehűtött csalánteával felöntjük . Édesítőszerrel, citromlével és ánizzsal ízesítve kínáljuk.Tápanyagtartalom 1 adag: Energia 44,2 kcal Fehérje 0,7 g Zsír 0,0 g Szénhidrát 8,3 g...

bővebben
Tejeskávé

Tejeskávé

Étel elkészítése A meleg tejet, vizet és presszókávét elkeverjük, majd cukorral ízesítjük.Tápanyagtartalom 1 adag: Energia 92,1 kcal Fehérje 4,6 g Zsír 7,3g Szénhidrát 1,8 g Nátrium 14,25 mg Kálium 77,2 mg Foszfor 2,6 mg Hozzávalók 1 főre: tej (2,8%-os) 0,5 dl...

bővebben