Fokhagymás tészta

Étel elkészítése

A tésztát bő, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük . Közben a fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket egy kés lapjával meglapítjuk, az olajban aranyszínűre sütjük, abból kiemelve félretesszük . A visszamaradt fokhagymás olajba rakjuk és a kifőtt tésztát jól elkeverjük . Tálaláskor hozzáadjuk a ropogósra sütött fokhagymát, és megszórjuk reszelt sajttal.

Tápanyagtartalom (1 adag):

  • Energia 378,9 kcal

  • Fehérje 12,9 g

  • Zsír 16,2 g

  • Szénhidrát 44,9 g

  • Nátrium 160,8 mg

  • Kálium 78,4 mg

  • Foszfor 176,8 mg

Hozzávalók:

  • durumtészta 6 dkg
  • fokhagyma 2 gerezd
  • olívaolaj 1 ek . (10 ml)
  • edami sajt 2 dkg

    Vesebetegek diétás könyve

    Dr. Barna István Veresné, Dr. Bálint Márta

    Kattintson ide a könyvhöz

    Ossza meg ismerőseivel!