Tudj meg többet a betegségedről!

Betegtájékoztatás területén segítjük a betegek és hozzátartozóik tájékozódását egészségügyi ismeretterjesztő kiadványok és hasznos ételreceptek bemutatásával.

at home
Inzulinrezisztencia – Diéta és kezelés

Inzulinrezisztencia – Diéta és kezelés

Ma már sokan és sokat hallottak az inzulinrezisztenciáról, és sokan úgy gondolják, hogy az üdvözítő megoldás a 160 grammos diéta.Ahogy az életben sincs egyetlen üdvözítő út, így az inzulinrezisztencia kezelésé-ben sincs egyetlen, mindenkinek jó diéta. Különféle utak...

bővebben
Daganatos betegségek megelőzése és kezelése

Daganatos betegségek megelőzése és kezelése

2. kiadás A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezésnek. A szerzők – évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok és dietetikusok – jól átlátható rendszerbe foglalva ismertetik mindazon tudnivalókat, melyeket minden...

bővebben
Cukorbetegek nagy diétáskönyve

Cukorbetegek nagy diétáskönyve

Könyvünk a cukorbetegek diétázásával kapcsolatos ismereteket, 1oo magyaros és reform módon elkészített receptet, tápanyagtáblázatot és más fontos tudnivalókat tartalmaz.A cukorbetegség, ezen belül a 2-es típusú diabétesz hazánkban közel 1 millió embert érint. Mindmáig...

bővebben
Zöldbabos-halas köles

Zöldbabos-halas köles

Étel elkészítése  A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük . A zöldbabot az olajon átfuttatjuk, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a köleshez, és sóval ízesítjük. Tálaláskor a tetejére tesszük a halat, és zöldpetrezselyemmel...

bővebben
Tejszínes kukoricafőzelék

Tejszínes kukoricafőzelék

Étel elkészítése A fagyasztott kukoricát annyi vízben, hogy épp csak ellepje, puhára főzzük . Közben a lisztből és étolajból zsemleszínű rántást készítünk, és besűrítjük vele a főzeléket . Végül hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges még kevés vizet, és átforraljuk ....

bővebben
Karamellpuding

Karamellpuding

Étel elkészítése A pudingport a cukorral és a vízzel csomómentesre keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük . Desszertes tálba tesszük, kihűtjük, és tejszínhabbal díszítjük.Tápanyagtartalom 1 adag: Energia 172,1 kcal Fehérje 0,5 g Zsír 5,2 g Szénhidrát...

bővebben