Zöldbabos-halas köles

Étel elkészítése

 A kölest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük . A zöldbabot az olajon átfuttatjuk, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a köleshez, és sóval ízesítjük. Tálaláskor a tetejére tesszük a halat, és zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Tápanyagtartalom (1 adag):

  • Energia 376,8 kcal
  • Fehérje 5,0 g
  • Zsír 13,5 g
  • Szénhidrát 48,1 g
  • Nátrium 646,1 mg
  • Kálium 146 mg
  • Foszfor 15 mg

Hozzávalók:

  • köles 6 dkg
  • konyhasó 0,5 mk . (1,2 g)
  • zöldbab 10 dkg
  • olajos szardínia 3 dkg
  • étolaj 1 tk . (5 ml)
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint

    Vesebetegek diétás könyve

    Dr. Barna István Veresné, Dr. Bálint Márta

    Kattintson ide a könyvhöz

    Ossza meg ismerőseivel!