Tejszínes kukoricafőzelék

Étel elkészítése

A fagyasztott kukoricát annyi vízben, hogy épp csak ellepje, puhára főzzük . Közben a lisztből és étolajból zsemleszínű rántást készítünk, és besűrítjük vele a főzeléket . Végül hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges még kevés vizet, és átforraljuk . Tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Tápanyagtartalom 1 adag:

 

  • Energia 397,2 kcal
  • Fehérje 12,5 g
  • Zsír 10,3 g
  • Szénhidrát 63,2 g
  • Nátrium 20,6 mg
  • Kálium 654,4 mg
  • Foszfor 108,0 mg

Hozzávalók:

  • csemegekukorica 20 dkg
  • főzőtejszín 2 ek . (20 ml)
  • liszt 1 púpos ek . (20 dkg)
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint
  • étolaj 1 tk . (5 ml)

Vesebetegek diétás könyve

Dr. Barna István Veresné, Dr. Bálint Márta

Kattintson ide a könyvhöz

Ossza meg ismerőseivel!