Gyors Gofri
Gyors Gofri

Étel elkészítése

A lisztet összekeverjük tojások sárgájával és a folyadékkal csomómentesre keverjük, pici sóval fűszerezzük majd a felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.

Körülbelül 10 percig hagyjuk állni, és sűrűségét ellenőrizve szükség esetén pótoljuk.

Akinek vízzel, tejjel, mandulaitallal. A gofrisütőt vagy kontakt grillt megkenjük olajjal, és egy merőkanállal beletéve, közepes hőmérsékleten megsütjük a gofrit.

A gofri nagysága és a beletett massza mennyisége a sütőforma méretétől függ.

Krém elkészítése

A krémet habosra keverjük és a gorfriba töltjük. 

Hozzávalók a gofrihoz (8 adag) laktóz és gluténmentesek is fogyaszthatják.

  • 40 dkg liszt(gluténmentes)
  • 12 dkg cukor vagy cukor pótló
  • 12 dkg ráma (növényi vagy laktózmentes)
  • 3 tojás
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 5 dl tej (laktózmentes)

Krém

  • 2 dl növényi tejszín
  • izlés szerint citrolmé
  • izlés cukor vagy cukor pótló

Ossza meg ismerőseivel!