A kötet az MDOSZ „Táplálkozási Akadémia” című, havonta megjelenő elektronikus hírlevel válogatott írásait tartalmazza. Hiteles forrásból, közérthetően, táplálkozást érintő aktuális információk az egészségüggyel foglalkozó újságírók, a hazai lakosság, valamint a táplálkozástudomány iránt érdeklődők számára.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) 2004-ben indította útjára először „Táplálkozás és Tudomány” elnevezéssel, majd 2008-tól „Táplálkozási Akadémia” címmel, havonta megjelenő elektronikus hírlevelét azzal a célkitűzéssel, hogy hiteles forrásból, közérthető megfogalmazásban, táplálkozást érintő aktuális információkkal lássa el elsősorban az egészségüggyel foglalkozó újságírókat és rajtuk keresztül a hazai lakosságot, valamint tájékoztassák a táplálkozástudomány iránt érdeklődőket.
A kiadvány első kötetében az elmúlt öt év hírleveleiből állítottunk össze egy tematikus válogatást, melyet a második k-tettel folytatunk.
Jó szívvel ajánlom e kötetet minden táplálkozástudomány iránt érdeklődő figyelmébe.
Kubányi Jolán MSc elnök
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
I rész: TUDATOS TÁPLÁKOZÁS
- FENNTARTHATÓ TÁPLÁLKOZÁS HOLNAP ÉS MA, Szűcs Zsuzsanna, MSc
- EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG SZUPERÉTELEKKEL?, Bartha Kinga, MSc
- MEDITERRÁN ÉTREND, Shenker-Horváth Kinga, MSc
- HIDRATÁCIÓ A CSALÁD MINDEN TAGJÁNAK, Szűcs Zsuzsanna, MSc
- HOZZÁADOTT CUKROK, Vincze-Bíró Andrea, MSc
- ENERGIAMENTES ÉDESÍTŐSZEREK, Bartha Kinga, MSc
- A NAPI TEJ- ÉS TEJTERMÉKFOGYASZTÁS JELENTŐSÉGE AZ EGÉSZSÉGES ÉTRENDBEN, Bartha Kinga, MSc
- A SOKOLDALÚ ANTIOXIDÁNSOK, Schmidt Judit
- A ZSÍRSAVAK, Vincze-Bíró Andrea, MSc
- HAL, A VIZEK AJÁNDÉKA, Veresné Dr. Bálint Márta, Dr. Lichthammer Adrienn, Polonkai Zsófia
II. rész: BABA- ÉS GYERMEKTÁPLÁLÁS
- AZ ELSŐ 1000 NAP KRITIKUS IDŐSZAK A TÁPLÁLKOZÁS ÉS A KÉSŐBBI ÉLETMINŐSÉG KAPCSOLATÁBAN, Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina
- AZ EGÉSZSÉGES NÖVEKEDÉS KONCEPCIÓJA – A JOBB JÖVŐT SZOLGÁLÓ TÁPLÁLKOZÁS, Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina
- ISKOLAKEZDÉS, Vígné Sági Katalin
- ÓVODÁSOK, KISISKOLÁSOK TÁPLÁLKOZÁSA, Kiss-Tóth Bernadett
III. rész:ÉTELINTOLERANCIÁK, ÉTELALLERGIÁK
- TOJÁS- ÉS SZÓJAALLERGIA, Dr. Pálfi Erzsébet
- A GLUTÉN, EGY SAJÁTOS TÁPLÁLÉKALLERGÉN, Hartmann Gabriella, MSc
IV. rész: DIABÉTESZ, PREDIABÉTESZ, ELHÍZÁS
- INZULINREZISZTENCIA Gyurcsáné Kondrát Ilona
- AZ ELHÍZÁS ÉTRENDI KEZELÉSE – ENERGIAMENTES ÉDESÍTŐSZEREK, Csengeri Lilla, MSc
V. rész: EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK
- A PENÉSZ Bartha Kinga, MSc
- AZ ECETEK SZÍNES VILÁGA Shenker-Horváth Kinga, MSc
- TARTÓSÍTÁS – EGY CSIPETNYI ÍZ A JELENBŐL A JÖVŐRE Bartha Kinga, MSc
- FŰSZEREK Vincze-Bíró Andrea, MSc
- SÜTŐOLAJOK A KONYHÁBAN Schmidt Judit
- AZ ANTIBIOTIKUMREZISZTENCIA VISSZASZORÍTÁSÁNAK
GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSA Dr. Pálfi Erzsébet
- A KRÓM Bartha Kinga, MSc
Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke általános és középiskolai tanulmányait követően a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem, Egészségügyi Főiskolai Kar Dietetikai Tanszékén dietetikus diplomát szerzett, majd pszichoszomatika kiegészítő képzést végzett az Orvostovábbképző Egyetemen. Mesterdiplomáját okleveles táplálkozástudományi szakemberként a Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Karán szerezte. 2004-2012 között a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) általános alelnöki feladatait látta el. Ez idő alatt az újonnan létrejött Dietetikai-Humántáplálkozási Szakmai Kollégium elnökeként is tevékenykedett. A tudományos munkái kezdete óta több mint kétszáz cikke jelent meg főként hazai szakfolyóiratokban, továbbá könyvek szerzője, szerkesztője, valamint lektora is volt.
Terjesztés:
A könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg webáruházunkban
A könyv kapható még az orvosi könyvesboltokban és egyes kórházi terjesztőknél is.