Étel elkészítése
A lisztet összekeverjük tojások sárgájával és a folyadékkal csomómentesre keverjük, pici sóval fűszerezzük majd a felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük.
Körülbelül 10 percig hagyjuk állni, és sűrűségét ellenőrizve szükség esetén pótoljuk.
Akinek vízzel, tejjel, mandulaitallal. A gofrisütőt vagy kontakt grillt megkenjük olajjal, és egy merőkanállal beletéve, közepes hőmérsékleten megsütjük a gofrit.
A gofri nagysága és a beletett massza mennyisége a sütőforma méretétől függ.
Krém elkészítése
A krémet habosra keverjük és a gorfriba töltjük.
Hozzávalók a gofrihoz (8 adag) laktóz és gluténmentesek is fogyaszthatják.
- 40 dkg liszt(gluténmentes)
- 12 dkg cukor vagy cukor pótló
- 12 dkg ráma (növényi vagy laktózmentes)
- 3 tojás
- ½ csomag sütőpor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 5 dl tej (laktózmentes)
Krém
- 2 dl növényi tejszín
- izlés szerint citrolmé
- izlés cukor vagy cukor pótló