Étel elkészítése
A gombát megtisztítjuk, majd lereszeljük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, vagy szintén lereszelhetjük, és a margarinon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, fehér borssal, majoránnával és az apróra vágott petrezselyemzöld felével, és pároljuk.
Meghintjük a liszttel, elkeverjük, besűrítjük.
A tűzről levéve belekeverjük a lereszelt sajtot és a tejfölt, összekeverjük és meghintjük a maradék petrezselyemzölddel.
100 g-ban:
- Energia: 145 kcal
- Fehérje: 8 g
- Zsír: 9 g
- Szénhidrát: 7,5 g
- Rost: 2 g
A megadott tápanyag mennyiségek az alap receptre vonatkozik.
Hozzávalók 4 adagra:
- 30 dkg csiperkegomba
- 4 dkg vöröshagyma
- 2,8 dkg margarin (laktózmentes vagy növényi margarinnal is elkészíthető, ebben az esetben a tápanyag tartalom más)
- 40 ml tejföl (laktózmentes vagy növényi tejföllel is elkészíthető, ebben az esetben a tápanyag tartalom más mint a megjelölt)
- 2 dkg zabpehelyliszt (gluténmentesen is elkészíthető ebben az esetben más a tápanyag tartalom)
- 4 dkg sajt (laktózmentes vagy növényi sajttal is elkészíthető, ebben az esetben a tápanyag tartalom más)
- fűszerek: só, fehér bors, petrezselyemzöld, majoránna