Étel elkészítése
Az olajban átfuttatjuk a reszelt vöröshagymát vagy egészben belerakjuk, majd beletesszük a kockákra vagy hosszába vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót.
Meghintjük a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és jól összepirítjuk. Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt pároljuk.
Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a kockára vagy hosszába vágott burgonyát. Kevés sóval ízesítjük, felöntjük kb. 1 liter vízzel, és lassú tűzön puhára főzzük.
Frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk.
- elhízás,
- magas vérnyomás,
- cukorbetegség,
- magas vérzsírszintek
esetén fogyasztható.
100 g-ban:
- Energia: 148 kcal
- Szénhidrát: 28,3 g
- Ebből cukor: 0 g
- Zsír: 2,5 g
- Ebből telített zsír: 0,3 g
- Rost: 4,9 g
- Koleszterin: 0 mg