Burgonyaleves zöldséggel

Étel elkészítése

Az olajban átfuttatjuk a reszelt vöröshagymát vagy egészben belerakjuk, majd beletesszük a kockákra vagy hosszába vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót.

Meghintjük a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és jól összepirítjuk. Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt pároljuk.

Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a kockára vagy hosszába vágott burgonyát. Kevés sóval ízesítjük, felöntjük kb. 1 liter vízzel, és lassú tűzön puhára főzzük.

Frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk.

  • elhízás,
  • magas vérnyomás,
  • cukorbetegség,
  • magas vérzsírszintek

esetén fogyasztható.

100 g-ban:

  • Energia: 148 kcal
  • Szénhidrát: 28,3 g
  • Ebből cukor: 0 g
  • Zsír: 2,5 g
  • Ebből telített zsír: 0,3 g
  • Rost: 4,9 g
  • Koleszterin: 0 mg

Ossza meg ismerőseivel!