Étel elkészítése
A tésztát bő, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük . Közben a fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket egy kés lapjával meglapítjuk, az olajban aranyszínűre sütjük, abból kiemelve félretesszük . A visszamaradt fokhagymás olajba rakjuk és a kifőtt tésztát jól elkeverjük . Tálaláskor hozzáadjuk a ropogósra sütött fokhagymát, és megszórjuk reszelt sajttal.
Tápanyagtartalom (1 adag):
-
Energia 378,9 kcal
-
Fehérje 12,9 g
-
Zsír 16,2 g
-
Szénhidrát 44,9 g
-
Nátrium 160,8 mg
-
Kálium 78,4 mg
-
Foszfor 176,8 mg
Hozzávalók:
- durumtészta 6 dkg
- fokhagyma 2 gerezd
- olívaolaj 1 ek . (10 ml)
- edami sajt 2 dkg