Gombakrém

Étel elkészítése

A gombát megtisztítjuk, majd lereszeljük.

A vöröshagymát apróra vágjuk, vagy szintén lereszelhetjük, és a margarinon üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, fehér borssal, majoránnával és az apróra vágott petrezselyemzöld felével, és pároljuk.

Meghintjük a liszttel, elkeverjük, besűrítjük.

A tűzről levéve belekeverjük a lereszelt sajtot és a tejfölt, összekeverjük és meghintjük a maradék petrezselyemzölddel.

100 g-ban:

  • Energia: 145 kcal
  • Fehérje: 8 g
  • Zsír: 9 g
  • Szénhidrát: 7,5 g
  • Rost: 2 g

A megadott tápanyag mennyiségek az alap receptre vonatkozik.

Hozzávalók 4 adagra:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 2,8 dkg margarin (laktózmentes vagy növényi margarinnal is elkészíthető, ebben az esetben a tápanyag tartalom más)
  • 40 ml tejföl (laktózmentes vagy növényi tejföllel is elkészíthető, ebben az esetben a tápanyag tartalom más mint a megjelölt)
  • 2 dkg zabpehelyliszt (gluténmentesen is elkészíthető ebben az esetben más a tápanyag tartalom)
  • 4 dkg sajt (laktózmentes vagy növényi sajttal is elkészíthető, ebben az esetben a tápanyag tartalom más)
  • fűszerek: só, fehér bors, petrezselyemzöld, majoránna

Ossza meg ismerőseivel!