Gastroblog
Gomba krém
Étel elkészítése A gombát megtisztítjuk, majd lereszeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, vagy szintén lereszelhetjük, és a margarinon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, fehér borssal, majoránnával és az apróra vágott petrezselyemzöld felével,...
Gyors Gofri
Étel elkészítése A lisztet összekeverjük tojások sárgájával és a folyadékkal csomómentesre keverjük, pici sóval fűszerezzük majd a felvert tojásfehérjét óvatosan belekeverjük. Körülbelül 10 percig hagyjuk állni, és sűrűségét ellenőrizve szükség esetén pótoljuk. Akinek...
Laktóz és gluténmentes zsemle
Étel elkészítése A kétfajta lisztet és a sót összekeverjük, beletesszük a két tojásból az egyiket, az olajat, a joghurtot, tejet, édesítőt, és belemorzsoljuk az élesztőt. Összedolgozzuk, közben fokozatosan adunk hozzá annyi langyos vizet, hogy egy rugalmas, fényes...
Tepsis burgonya
Étel elkészítése A megtisztított burgonyát egyenletes kockákra vágva, sós vízben félig megfőzzük. Leszűrve jól lecsurgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, majd a maradék olajjal meglocsolva, előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük. Használhatjuk minden olyan...
Tepsis zöldséges tál
Étel elkészítése A burgonyát, vöröshagymát és zöldpaprikát karikára vágjuk, a patisszont és a gombát cikkekre. A zöldségeket lazán összekeverve tepsibe rakjuk. Fűszerekkel megszórjuk, olajjal meglocsoljuk, majd a sütőben 15 percig fólia alatt pároljuk. Ha...
Burgonyaleves, zöldséggel
Étel elkészítése Az olajban átfuttatjuk a reszelt vöröshagymát vagy egészben belerakjuk, majd beletesszük a kockákra vagy hosszába vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót. Meghintjük a finomra vágott petrezselyemzöld felével, és jól összepirítjuk. Kevés...