Étel elkészítése
A fagyasztott kukoricát annyi vízben, hogy épp csak ellepje, puhára főzzük . Közben a lisztből és étolajból zsemleszínű rántást készítünk, és besűrítjük vele a főzeléket . Végül hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges még kevés vizet, és átforraljuk . Tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Tápanyagtartalom 1 adag:
- Energia 397,2 kcal
- Fehérje 12,5 g
- Zsír 10,3 g
- Szénhidrát 63,2 g
- Nátrium 20,6 mg
- Kálium 654,4 mg
- Foszfor 108,0 mg
Hozzávalók:
- csemegekukorica 20 dkg
- főzőtejszín 2 ek . (20 ml)
- liszt 1 púpos ek . (20 dkg)
- zöldpetrezselyem ízlés szerint
- étolaj 1 tk . (5 ml)