Étel elkészítése
A burgonyát, vöröshagymát és zöldpaprikát karikára vágjuk, a patisszont és a gombát cikkekre.
A zöldségeket lazán összekeverve tepsibe rakjuk.
Fűszerekkel megszórjuk, olajjal meglocsoljuk, majd a sütőben 15 percig fólia alatt pároljuk.
Ha megpárolódott a zöldség, a fóliát eltávolítva kész-re sütjük.
Bár energia- és szénhidráttartalma közel azonos a tepsis burgonyával, laktató értéke nagyobb a mennyiségileg több zöldség miatt.
- Elhízás,
- magas vérnyomás,
- cukorbetegség,
- magas vérzsírszintek
esetén fogyasztható.
100 g-ban:
- Energia: 282 kcal
- Szénhidrát: 37,5 g
- Ebből cukor: 0 g
- Zsír: 7,7 g
- Ebből telített zsír: 1,0 g
- Rost: 14,3 g
- Koleszterin: 0 mg