Étel elkészítése
A gombát megtisztítjuk, tönkjét letörjük, a kalapot olajjal kikent tepsi-re vagy jénaiba tesszük, a szárát pedig vékony szeletekre vágjuk . Köz-ben a hajdinát kevés olajon átfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és addig főzzük, amíg a vizet magába szívta, és puha lesz . Ha elkészült, hozzáadjuk a gombaszárszeleteket , a túrót, a reszelt sárga-répát, sóval ízesítjük, és a masszát a gombafejekre halmozzuk . Meg-kenjük tejföllel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb . 20 percig sütjük, míg a teteje kissé megpirul.
Tápanyagtartalom 1 adag:
-
Energia 390,5 kcal
-
Fehérje 21,9 g
-
Zsír15,0 g
-
Szénhidrát 41,4 g
-
Nátrium 588,6 mg
-
Kálium 0,0 mg
-
Foszfor 0,0 mg
Hozzávalók 1 főre:
-
csiperkegomba 4 nagyobb db (20 dkg)
-
étolaj 1 ek . (10 ml)
-
hajdina 4 dkg
-
konyhasó 0,5 mk.
-
tehéntúró 3 dkg
-
tejföl (12 %-os) 1 ek. (25 ml)
-
sárgarépa 5 dkg