Túróval töltött gomba

Étel elkészítése

A gombát megtisztítjuk, tönkjét letörjük, a kalapot olajjal kikent tepsi-re vagy jénaiba tesszük, a szárát pedig vékony szeletekre vágjuk . Köz-ben a hajdinát kevés olajon átfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és addig főzzük, amíg a vizet magába szívta, és puha lesz . Ha elkészült, hozzáadjuk a gombaszárszeleteket , a túrót, a reszelt sárga-répát, sóval ízesítjük, és a masszát a gombafejekre halmozzuk . Meg-kenjük tejföllel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb . 20 percig sütjük, míg a teteje kissé megpirul.

Tápanyagtartalom 1 adag:

  • Energia 390,5 kcal

  • Fehérje 21,9 g

  • Zsír15,0 g

  • Szénhidrát 41,4 g

  • Nátrium 588,6 mg

  • Kálium 0,0 mg

  • Foszfor 0,0 mg

Hozzávalók 1 főre:

  • csiperkegomba 4 nagyobb db (20 dkg)

  • étolaj 1 ek . (10 ml)

  • hajdina 4 dkg

  • konyhasó 0,5 mk.

  • tehéntúró 3 dkg

  • tejföl (12 %-os) 1 ek. (25 ml)

  • sárgarépa 5 dkg

Vesebetegek diétás könyve

Dr. Barna István Veresné, Dr. Bálint Márta

Kattintson ide a könyvhöz

Ossza meg ismerőseivel!