Cukorbetegek nagy diétáskönyve

Könyvünk a cukorbetegek diétázásával kapcsolatos ismereteket, 1oo magyaros és reform módon elkészített receptet, tápanyagtáblázatot és más fontos tudnivalókat tartalmaz.

A cukorbetegség, ezen belül a 2-es típusú diabétesz hazánkban közel 1 millió embert érint. Mindmáig él az a köztudatban, hogy a cukorbetegeknek speciális étrendre van szükségük, mely állítás ma már nem állja meg a helyét. Alapelvként elmondható, hogy a 2-es típusú diabétesz leggyakrabban az elhízás talaján, annak következményeként alakul ki, ezért a kezelésében is alapvető a következetes kalória- és szénhidrátbevitel-csökkentés és a rendszeres mozgás. A megfelelő életvitel az esetek egy részében – főként a betegség korai stádiumában – olyan mértékű javulást okozhat, hogy a tablettás, vagy akár az inzulinos kezelés is hosszabb időn keresztül elkerülhetővé válik!

Hogyan táplálkozzon, mit egyen és hogyan kontrollálja az evési-ivási szokásait a frissen felfedezett cukorbeteg? Melyek a cukorbetegség szövődményei, amelyeket a helyes életvezetéssel el kell/lehet kerülnie?
A diabetológus-dietetikus szerzőpáros több évtizede foglalkozik cukorbetegekkel. Tapasztalataikat, a diétázással kapcsolatos ismereteiket, több mint 1oo magyaros és reform módon elkészített receptet, tápanyagtáblázatot és a cukorbetegeknek szánt, egyéb fontos tudnivalókat találhat e könyvben.

A KÖNYVBEN SZEREPLŐ RECEPTEK JEGYZÉKE
A KÖNYVBEN SZEREPLŐ RECEPTEK TÁPANYAGTARTALMA
BEVEZETŐ
I.A CUKORBETEGSÉGRőL RÖVIDEN – AZ ORVOS TANÁCSAI
II.A CUKORBETEG DIÉTA A DIETETIKUS SZEMÉVEL 
III.HASZNOS INFORMÁCIÓK
IV. HASZNOS INFORMÁCIÓK KÉPEKBEN (színes melléklet)
IV.SZÍNES MELLÉKLET

Dr. Fövényi József
1960-62 között a dobai Tüdőgyógyintézetben, ezt követően 1978-ig a budapesti János Kórházban dolgozott, majd 1978-2001-ig a Péterfy Sándor utcai Kórház B bel osztályát vezette osztályvezető főorvosként. Jelenleg a Péterfy Sándor utcai Kórház Diabétesz Szakrendelésén dolgozik nyugdíjasként. Az orvostudományok kandidátusa, címzetes egyetemi docens, közel kétszáz tudományos közlemény, több tucat szakkönyv és betegedukációs könyv szerzője.

Gyurcsáné Kondrát Ilona
Pro Sanitate díjas dietetikus és szakértő élelmezés és táplálkozás-egészségügyi, illetve prevenció, közösségi egészségfejlesztés, egészségkommunikáció szakterületeken. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, a Magyar Diabetes Társaság Szakdolgozói Szekciójának és a Cukorbetegek Budapesti Egyesületének vezetőségi tagja. 1978 óta dolgozott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben terápiás, 1985 óta vezető dietetikusként. Számos könyv étrendi fejezetének szerzője. 2012-ben eredményes, példamutató tevékenysége elismeréseként miniszteri dicséretben részesült. 2014-ben elnyerte a Magyar Diabetes Társaság Kiváló Diabetes-edukátor Díját.

Terjesztés:

A könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg webáruházunkban

A könyv kapható még az orvosi könyvesboltokban és egyes kórházi terjesztőknél is.

Ossza meg ismerőseivel!