A Dietetikai és Táplálkozástani Kislexikon, melyet dietetikusok, táplálkozástudományi szakemberek, élelmiszeripari mérnökök, biológusok, sportdietetikusok, népegészségügyi szakemberek és még egyéb tudományos szakterületek képviselői alkottak, egyedülálló teljesítmény, hiszen magyar nyelven még nem született ilyen átfogó ismeretanyagot tartalmazó munka.
Dr. Boros Szilvia, PhD.
Sportszakorvos, okleveles táplálkozástudományi szakember, habilitált egyetemi docens az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetben. Az elmúlt közel húsz évben húszféle tantárgyat tanított hat különböző egyetemen, ill. főiskolán, melyek közül a táplálkozástan, sportegészségtan, sporttáplálkozás, sportélettan, rekreáció, wellness, egészségturizmus, rehabilitáció tantárgyak emelhetők ki. Kutatásai a sportregeneráció, táplálkozási szokások, jóga hatásai, egyetemi egészségfejlesztés témákat érintik. Megjelent publikációinak száma meghaladja a 250-et, melyből 64 tudományos folyóiratbeli cikk, 30 könyvfejezet.
Antal Emese
Dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője. 2005–2012 között 7 éven át volt a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, majd 2012–2015 között főtitkára. Az MTTT (Magyar Táplálkozástudományi Társaság) és a FENS (Európai Táplálkozástudományi Társaság) vezetőségi tagja. Gyakran szerepel ismeretterjesztő televíziós és rádiós műsorokban, valamint a nyomtatott médiában. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége, előadója.
Dr. Raposa László Bence
Dietetikus, sportdietetikus, okleveles népegészségügyi szakember. 2022-ben habilitált doktori fokozatot szerzett a táplálkozásepidemiológia területén. Jelenleg egyetemi docensként és kutatásfejlesztési koordinátorként dolgozik a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Több szakmai szervezet tagja, vezetőségi tagja (MDOSZ, MTTT). Szakmai eredményeit számos díj és kitüntetés fémjelzi.
Terjesztés:
A könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg webáruházunkban
A könyv kapható még az orvosi könyvesboltokban és egyes kórházi terjesztőknél is.