Az állatorvos gyakorlati
tanácsai

A népszerű „rádiós állatorvos”, Dr. Mátray Árpád könyve a kutyatulajdonosoknak (a „gazdiknak”) és kutyákkal foglalkozó szakembereknek (állatvédők, -tenyésztők, kutyakozmetikusok, kutyapanziósok stb.) válhat hasznos segédeszközévé.

„Akaratomon kívül lettem rádiós állatorvossá. Azzá tettek a hallgatók. Kérdéseikkel, bátorító, köszönő, esetenként bíráló üzeneteikkel, telefonhívásaikkal.

Az ezredik adás táján megfordult a fejemben, hogy talán kár lenne veszni hagyni azt a sok gyakorlatias kérdést és az azokra adott válaszokat, amelyek kialakításában igen sok munkám fekszik. Ezért azután, amikor a hallgatók nemcsak kérdeztek, hanem már kértek is arra, hogy az adásokban elhangzottakat nyomtatott formában is, bármikor elolvashassák, eldöntöttem, hogy a leggyakorlatiasabb, legérdekesebb és leginkább közérdekű témákat könyv formájában is megszerkesztem, és ha adódik rá lehetőség, megjelentetem.”

Dr. Mátray Árpád,

a könyv szerzője

A szerző több mint 5000 állategészségügyi témájú hallgatói kérdésre válaszolt 10 éven át, minden reggel, a Magyar Rádió „Hajnal-táj” című műsorában.

A most megjelenő kötet a kutyatulajdonosoknak (a „gazdiknak”) és kutyákkal foglalkozó szakembereknek (állatvédők, -tenyésztők, kutyakozmetikusok, kutyapanziósok stb.) válhat hasznos segédeszközévé.
Bízunk benne, hogy a kérdések és feleletek elolvasásával hozzájárulunk kedvenc állataik egészségének megóvásához, gyógyulásához.

Bevezető
I. Élősködők
II. Emésztőrendszer
III. Érzékszervek
IV. Etetés, takarmányozás
V. Idegrendszer
VI. Keringési szervek
VII. Kültakaró
VIII. Légzőszervek
IX. Mozgásszervek
X. Sebek, sérülések
XI. Szaporítószervek
XII. Viselkedés
XIII. Vizeletkiválasztó szervek
XIV. Egyéb
Függelék
Színes melléklet

Dr. Mátray Árpád 1969-ben végzett az Állatorvostudományi Egyetemen. Az elmúlt közel öt évtizedben több mezőgazdasági nagyüzemben, az állami állategészségügyi szolgálatnál hatósági állatorvosként is dolgozott.

Vidéki nagyüzemi munkája során széleskörű ismereteket szerzett szinte minden gazdasági haszonállatfaj gyógykezelése területén.

1993-ban nyitotta meg Bábolnán állatorvosi rendelőjét, ahol kisállatok betegségmegelőző kezelését és gyógykezelését végzi. Emellett továbbra is ellátja a gazdasági haszonállatok háztáji kezelését azok tartási helyén.

Az utóbbi 25 évben több alternatív gyógyászati módszert (akupunktúra, homeopátia, fény- és magnetoterápia stb.) is elsajátított, melyeknek elméleti és gyakorlati oktatását végzi. Számos folyóiratban jelentek meg publikációi, és több szakkönyv írásában, ill. szerkesztésében is részt vett. Gyakorlati eredményeit és oktatói munkáját eddig számos magas szakmai és állami kitüntetéssel ismerték el.

2007-től 10 éven át a Kossuth Rádió „Hajnal–táj” című műsorának állandó szakértője, ahol reggelente a hallgatók által feltett kérdésekre válaszol a legszerteágazóbb állategészségügyi témákban.

Terjesztés:

A könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg webáruházunkban

A könyv kapható még az orvosi könyvesboltokban és egyes kórházi terjesztőknél is.

Ossza meg ismerőseivel!