Táplálkozási akadémia III

A kötet az MDOSZ „Táplálkozási Akadémia” című, havonta megjelenő elektronikus hírlevel válogatott írásait tartalmazza. Hiteles forrásból, közérthetően, táplálkozást érintő aktuális információk az egészségüggyel foglalkozó újságírók, a hazai lakosság, valamint a táplálkozástudomány iránt érdeklődők számára.

  • Lehet finom, ami egészséges?
  • Hogyan együnk úgy, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni az ízélmények és az egészségesség között?
  • Hogyan lehet jobb a közérzetünk, sportteljesítményünk a táplálkozás által?
  • Mit együnk akkor, ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, és mit akkor, ha már valamilyen betegségben szenvedünk?
  • Hogyan állítsuk össze a család étrendjét?
  • Mivel tápláljuk a gyermekünket vagy idős hozzátartozóinkat?
  • Mi számunkra az ideális étrend, ha babát szeretnénk, vagy ha babát várunk?
  • Hogyan válasszunk okosan az élelmiszerek közül?
  • Mikor van szükségünk étrend-kiegészítőkre?
  • Mit kell tudni a növényialapú étrendekről?

Ezekre a gyakran feltett kérdésekre találnak válaszokat az idén harmincadik születésnapját ünneplő MDOSZ „Táplálkozási Akadémia” hírleveleiben, melyekből ezzel a kötettel egy csokrot nyújtunk át Önnek.

Jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik érdeklődnek a táplálkozástudomány újdonságai iránt és szeretnék információéhségüket hiteles forrásból csillapítani.

EGÉSZSÉGES ÉTELEK, VITAMINOK

  1. OLAJOS MAGVAK, ASZALVÁNYOK – Bodon Judit
  2. REGGELIZÉSSEL AZ EGÉSZSÉGESEBB MINDENNAPOKÉRT – Kiss-Tóth Bernadett
  3. ŐSZI-TÉLI HIDRATÁCIÓ – Szijártó Szandra, MSc
  4. ÁSVÁNYVIZEINK – Csengeri Lilla, MSc
  5. MINEK NEVEZZELEK: A JOGHURT – Erdélyi Alíz, MSc
  6. AMIT A MÉZRŐL TUDNI ÉRDEMES – Schmidt Judit
  7. FOLSAV- Pálfi Erzsébet
  8. VÁLTOZATOSSÁG A FEHÉRJEFOGYASZTÁSBAN IS – Erdélyi Alíz, MSc
  9. AZ ÉDES ÍZ – Csengeri Lilla, MSc

EGÉSZSÉG-BETEGSÉG

  1. A HISZTAMIN ÉS HISZTAMINÉRZÉKENYSÉG – Pálfi Erzsébet
  2. TÁPLÁLKOZÁS A KORONAVÍRUS IDEJÉN – Erdélyi Alíz, MSc
  3. TESTMOZGÁS ÉS TÁPLÁLKOZÁS – Shenker-Horváth Kinga, MSc
  4. CSALÁD ÉS CUKORBETEGSÉG – Bartha Kinga, MSc
  5. NÁTHA – IMMUNRENDSZER – TÁPLÁLKOZÁS – Veresné Dr. Bálint Márta, Dr. Lichthammer Adrienn

VÁRANDÓSSÁG, BABATÁPLÁLÁS

  1. ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK A VÁRANDÓSSÁG IDŐSZAKÁBAN – Farkas Cecilia, MSc
  2. HOZZÁTÁPLÁLÁSBartha Kinga, MSc
  3. DÚSÍTÁS – Vincze-Bíró Andrea, MSc
  4. NŐI EGÉSZSÉG ÉS VÁRANDÓSSÁG – Ádám Judit
  5. MERÍTS ERŐT A LEVESEKBŐL – Fekete Krisztina

EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK

  1. AKRILAMID – Bartha Kinga, MSc
  2. ÉLELMISZERCSOMAGOLÁS A XXI. SZÁZADBAN – Schmidt Judit
  3. CSALÁDI KÖR – KÖZÖS ÉTKEZÉS, ÉTELKÉSZÍTÉS – Fekete Krisztina
  4. ÁCIÓ, KÁCIÓ, VAKÁCIÓ azaz A GYERMEKEK EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSA A SZÜNIDŐ ALATT – Fekete Krisztina
  5. ÉLELMISZERTRENDEK – Ressely-Szarvas Veronika
  6. SÜTŐOLAJOK A KONYHÁBAN – Csengeri Lilla, MSc
  7. NÖVÉNYI ALAPÚ ÉTRENDEK PRO ÉS KONTRASzűcs Zsuzsanna, MSc
  8. A KÖZÉTKEZTETÉS ÉS A TÁPLÁLKOZÁS-EGÉSZSÉGÜGY AKTUALITÁSAI – Zentai Andrea, MSc és Gyuricza Ákos, MSc
A kötet szerkesztője

Szűcs Zsuzsanna MSc RD

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) elnöke. Dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. A Semmelweis Egyetem mesteroktatója. Az Európai Dietetikai Szövetség (EFAD) Elhízástudományi munkacsoportjának tagja.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) közel húsz éve vezetőségi tagja. Vezetésével készült el többek között az új hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR®, valósult meg a hazai gyermekek táplálkozási szokásait vizsgáló összehasonlító elemzés, valamint az MDOSZ állásfoglalása a növényi alapú étrendek egészséghatásairól. 

Az MDOSZ „Év Tudományos Dietetikusa 2009” díj, az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevele (2016) és a Pro Dietetica Metabolica díj (2019) birtokosa. Aktív szereplője nem csak a tudományos életnek, de az egészséges táplálkozás népszerűsítésének is.  

Társszerkesztő:

Fekete Krisztina

Dietetikus, egészségfejlesztő. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) közel 30 éve tagja, több mint 2 éve munkatársa.

2010-ben megkapta az Országos Tisztifőorvos Elismerő Oklevelét, 2015-ben a Pro Dietetica Metabolica díjat, míg 2016-tól az MDOSZ alapította Pro Diaeta Sana díj birtokosa.

Munkája során számos előadást tartott már szakmai rendezvényeken, munkahelyi tréningeken, lakossági eseményeken, publikált szakmai folyóiratokban, illetve laikusok olvasta lapokban.

 

Terjesztés:

A könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg webáruházunkban

A könyv kapható még az orvosi könyvesboltokban és egyes kórházi terjesztőknél is.

Ossza meg ismerőseivel!