Tepsis zöldséges tál

Étel elkészítése

A burgonyát, vöröshagymát és zöldpaprikát karikára vágjuk, a patisszont és a gombát cikkekre.

A zöldségeket lazán összekeverve tepsibe rakjuk.

Fűszerekkel megszórjuk, olajjal meglocsoljuk, majd a sütőben 15 percig fólia alatt pároljuk.

Ha megpárolódott a zöldség, a fóliát eltávolítva kész-re sütjük.

Bár energia- és szénhidráttartalma közel azonos a tepsis burgonyával, laktató értéke nagyobb a mennyiségileg több zöldség miatt.

  • Elhízás,
  • magas vérnyomás,
  • cukorbetegség,
  • magas vérzsírszintek

esetén fogyasztható.

100 g-ban:

  • Energia: 282 kcal
  • Szénhidrát: 37,5 g
  • Ebből cukor: 0 g
  • Zsír: 7,7 g
  • Ebből telített zsír: 1,0 g
  • Rost: 14,3 g
  • Koleszterin: 0 mg

Ossza meg ismerőseivel!