Amit a diabéteszről minden cukorbetegnek tudnia kell

Tisztelt gyakorló cukorbeteg! 100 kérdés és 100 felelet elolvasása és ismereteinek felfrissítésére szolgáló könyvecskét tart a kezében! Ez a munka a SpringMed Kiadó gondozásában korábban megjelent két könyv, a „Cukorbetegek kézikönyve” (2006), illetőleg a „Kérdezz-felelek a cukorbetegségről” (2007) című kiadvány átdogozott, bővített változata.

Az eltelt évek miatt megérett az idő arra, hogy a legfontosabb kérdéseket a szerzők újra közzé tegyék, kiegészítve a betegséggel kapcsolatos új ismeretekkel, a rendelkezésre álló újabb gyógyszerkészítmények bemutatásával.

A könyv abban segít, hogy a diabéteszes ember minél teljesebb mértékben ismerje a cukorbetegségének természetét, legyen együttműködő a kezelőorvosával, valamint járatos önmaga egészsége menedzselésében.

A zsebkönyv 9 fejezetében válaszokat kaphat: étkezésről, sportolásról, vércukorönellenőrzésről, gyógyszerelésekről, inzulinpumpa, glükózszenzor, – mint új terápiás és diagnosztikus módszerekről – bemutatásra kerülnek a cukorbetegség szövődményei és a terhességi diabétesz, valamint általános tudnivalók a betegsége menedzseléséhez.

A könyv végén az orvosi kifejezések magyarázó szótára is segíti az orvossal történő kommunikációt.

Előszó

Kérdések jegyzéke
I. fejezet A cukorbetegségről általában
II. fejezet Étrend, étkezés
III. fejezet Fizikai aktivitás, sport
IV. fejezet Anyagcserekontroll, vércukor-önellenőrzés
V. fejezet A cukorbetegség gyógyszeres kezelése
VI. fejezet Inzulinpumpa, szövetiglukóz-monitorozás, glukózszenzor
VII. fejezet Szövődmények
VIII. fejezet Terhesség, fogamzásgátlás
IX. fejezet Cukorbetegség és társadalom
Hasznos információk
Orvosi kifejezések magyarázata
A SpringMed Kiadó könyvajánlója

Prof. Dr. Winkler Gábor DSc.

belgyógyász, diabetológus, endokrinológus szakorvos
Az Észak-Közép-budai Centrum (ÉKC), Új Szent János Kórház és Szakrendelő orvosigazgatója, a Miskolci Egyetem Elméleti Egészségtudományi Kar Elméleti Egészségtudományi Intézetének professor emeritusa.

Dr. Kis János Tibor PhD.

belgyógyász, diabetológus szakorvos
1998-ban végzett a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen Szegeden, dolgozott és tanított a Harvard Egyetemen. 2020-tól az Észak-Közép-Budai Centrum (ÉKC), az Új Szent János Kórház és Szakrendelő Inzulinpumpa és szenzor központját vezeti.

Terjesztés:

A könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg webáruházunkban

A könyv kapható még az orvosi könyvesboltokban és egyes kórházi terjesztőknél is.

Ossza meg ismerőseivel!