Az „Orvos válaszol” sorozat első köteteként megjelenő könyv a pajzsmirigybetegségeket ismerteti, mégpedig rendkívül olvasmányos és közérthető módon. Az orvos szerző ismert specialista, a kérdező ismert újságíró, neves közéleti személyiség. A dietetikus tanácsaival is kiegészített kötet ajánlható minden, pajzsmirigybetegséggel küzdő vagy a betegségeket jobban megismerni kívánó betegnek, hozzátartozójának, valamint egészségtudatos érdeklődőnek.

Biztos, hogy Ön is hallott már a pajzsmirigyről! Sőt, valószínűleg, a családjában vagy a közeli ismerősei között is van pajzsmirigybeteg. Ezt azért merjük állítani, mert nagyon sok ember szenved ezen mirigy betegségeiben. Általában minden ország lakosságának 6-8%-át érintik a pajzsmirigybetegségek, ami Magyarország esetében 600.000-800.000 embert jelent. Ez olyan nagy szám, amely mellett nem lehet elmenni. Természetesen, mindez komoly terhet ró az orvosokra, azonban sok esetben maga a beteg is sokat tehet az egészségéért, a jobb életminőségéért. Ehhez persze, információ kell, ismernie kell bizonyos adatokat, tényeket. Ezért született meg ez a könyv az érdeklődő laikusok számára.

Dr. Szenes Andrea ismert televíziós személyiség, aki részben pszichológusi képzettsége folytán, részben pedig természetes laikus érdeklődése kapcsán is olyan kérdéseket tett fel nekem, amelyeket a betegek többsége is feltenne. Sőt, olyan témákat is érintettünk, amely akár az egészséges, pajzsmirigybetegségben nem szenvedő embereket is érdekelhet, hiszen ezek egy részének ismerete megelőzésre is alkalmazható. Az elhangzó információk minden egészségtudatos nőnek és férfinak rendkívül fontosak lehetnek. A beszélgetést szervesen kiegészítik Tajti Judit kiváló dietetikai tanácsai.

Szintén fontos része a könyvnek a tévhitek tárgyalása. Sajnos, ezek – főként internetes – terjedése némelykor már kimondottan súlyos következményekkel jár. Célunk volt, hogy ezeket alaposan körbejárjuk és minden fejezetben az ahhoz tartozó hiedelmekkel kapcsolatban egyértelműen állást foglaljunk a szakmailag igazolható tények mellett. Nagy örömünkre szolgálna, ha ezzel hozzájárulhatnánk a téves elképzelések, kuruzslások gyakorlatának csökkenéséhez.
Úgy érezzük, hogy a könyv könnyen olvasható, olyan, mintha egy beszélgetés fültanúi lennénk. Reméljük, hogy Önök is hasznosnak találják majd és élvezettel fogják olvasni.

  1. fejezet: Mi a pajzsmirigy, és hogyan működik?
  2. fejezet: Pajzsmirigy-túlműködés
  3. fejezet: Kidülledő szem (exophthalmus) és a Basedow–Graves-kór
  4. fejezet: Pajzsmirigy-alulműködés
  5. fejezet: Pajzsmirigygyulladások
  6. fejezet: Radioaktívjód-kezelés
  7. fejezet: Pajzsmirigygöbök és -daganatok
  8. fejezet: Amiről még nem beszéltünk
  9. fejezet: Pajzsmirigybetegségek étrendi kezelése (Tajti Éva, dietetikus)

Hasznos tanácsok, információk. Szójegyzék – orvosi szakkifejezések szótára. Színes melléklet

Prof. Dr. Lakatos Péter

Lakatos professzor és munkacsoportja a kalcium- és csontanyagcsere fiziológiás és kóros állapotainak valamint, a pajzsmirigy betegségeinek kutatásával évtizedek óta foglalkozik. Elnöke volt a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaságnak, jelenleg is számos szakmai és akadémiai társaság, szerkesztőségi és egyéb bizottság tagja. Munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal tüntették ki: tagja a European Science Foundation Pályázati Bírálóbizottságának, egyebek mellett megkapta a biokémiai Madzsar-díjat, az NIH Fogarty International Center Awardot az USA-ban, a Sandoz Tudományos Díjat Svájcban, az ausztrál ICCRH Awardot, a Széchenyi professzori ösztöndíjat, a Jendrassik-díjat és a kanadai Terry Fox-díjat is. Lakatos professzor 85 könyv és könyvrészlet, valamint több mint 349 tudományos közlemény szerzője.

Aki kérdezte:
Dr. Szenes Andrea

Televíziós műsorvezető, pszichológus, a közszolgálati televízió egykori, műsorokért felelős alelnöke. Az ELTE-n pszichológiából, angolból, filozófiából, a Színművészeti Egyetemen televíziózásból szerzett diplomát. A pszichológia doktora. A hazai női talkshow megteremtője, a Szenes Andrea-showban több világsztárt hozott el, a Hívd Andreát! sokak kedvence volt. Létrehozta a legendássá lett Szenes Iván-emlékkoncertet, számos nagy sikerű tv-műsor házigazdája.

A dietetikus szakértő:
Tajti Éva

1983 óta a Semmelweis Egyetem dietetikusa, 2007-től az Egyetem Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatóság vezető dietetikusa. 2008–2012-ig a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Tudományos Bizottságának tagja. A Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Nefrológiai Társaság szakmai támogatásával megjelenő Hypertonia újság szerkesztőbizottsági tagja.

Terjesztés:

A könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg webáruházunkban

A könyv kapható még az orvosi könyvesboltokban és egyes kórházi terjesztőknél is.

Ossza meg ismerőseivel!