Táplálkozási Akadémia II

A kötet az MDOSZ „Táplálkozási Akadémia” című, havonta megjelenő elektronikus hírlevel válogatott írásait tartalmazza. Hiteles forrásból, közérthetően, táplálkozást érintő aktuális információk az egészségüggyel foglalkozó újságírók, a hazai lakosság, valamint a táplálkozástudomány iránt érdeklődők számára.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) 2004-ben indította útjára először „Táplálkozás és Tudomány” elnevezéssel, majd 2008-tól „Táplálkozási Akadémia” címmel, havonta megjelenő elektronikus hírlevelét azzal a célkitűzéssel, hogy hiteles forrásból, közérthető megfogalmazásban, táplálkozást érintő aktuális információkkal lássa el elsősorban az egészségüggyel foglalkozó újságírókat és rajtuk keresztül a hazai lakosságot, valamint tájékoztassák a táplálkozástudomány iránt érdeklődőket.

A kiadvány első kötetében az elmúlt öt év hírleveleiből állítottunk össze egy tematikus válogatást, melyet a második k-tettel folytatunk.

Jó szívvel ajánlom e kötetet minden táplálkozástudomány iránt érdeklődő figyelmébe.

Kubányi Jolán MSc elnök
Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

I rész: TUDATOS TÁPLÁKOZÁS

  1. FENNTARTHATÓ TÁPLÁLKOZÁS HOLNAP ÉS MA, Szűcs Zsuzsanna, MSc
  2. EGÉSZSÉGTUDATOSSÁG SZUPERÉTELEKKEL?, Bartha Kinga, MSc
  3. MEDITERRÁN ÉTREND, Shenker-Horváth Kinga, MSc
  4. HIDRATÁCIÓ A CSALÁD MINDEN TAGJÁNAK, Szűcs Zsuzsanna, MSc
  5. HOZZÁADOTT CUKROK, Vincze-Bíró Andrea, MSc
  6. ENERGIAMENTES ÉDESÍTŐSZEREK, Bartha Kinga, MSc
  7. A NAPI TEJ- ÉS TEJTERMÉKFOGYASZTÁS JELENTŐSÉGE AZ EGÉSZSÉGES ÉTRENDBEN, Bartha Kinga, MSc
  8. A SOKOLDALÚ ANTIOXIDÁNSOK, Schmidt Judit
  9. A ZSÍRSAVAK, Vincze-Bíró Andrea, MSc
  10. HAL, A VIZEK AJÁNDÉKA, Veresné Dr. Bálint Márta, Dr. Lichthammer Adrienn, Polonkai Zsófia

II. rész: BABA- ÉS GYERMEKTÁPLÁLÁS

  1. AZ ELSŐ 1000 NAP KRITIKUS IDŐSZAK A TÁPLÁLKOZÁS ÉS A KÉSŐBBI ÉLETMINŐSÉG KAPCSOLATÁBAN, Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina
  2. AZ EGÉSZSÉGES NÖVEKEDÉS KONCEPCIÓJA – A JOBB JÖVŐT SZOLGÁLÓ TÁPLÁLKOZÁS, Dr. Badacsonyiné Kassai Krisztina
  3. ISKOLAKEZDÉS, Vígné Sági Katalin
  4. ÓVODÁSOK, KISISKOLÁSOK TÁPLÁLKOZÁSA, Kiss-Tóth Bernadett

III. rész:ÉTELINTOLERANCIÁK, ÉTELALLERGIÁK

  1. TOJÁS- ÉS SZÓJAALLERGIA, Dr. Pálfi Erzsébet
  2. A GLUTÉN, EGY SAJÁTOS TÁPLÁLÉKALLERGÉN, Hartmann Gabriella, MSc

IV. rész: DIABÉTESZ, PREDIABÉTESZ, ELHÍZÁS

  1. INZULINREZISZTENCIA Gyurcsáné Kondrát Ilona
  2. AZ ELHÍZÁS ÉTRENDI KEZELÉSE – ENERGIAMENTES ÉDESÍTŐSZEREK, Csengeri Lilla, MSc

V. rész: EGYÉB ÉRDEKESSÉGEK

  1. A PENÉSZ Bartha Kinga, MSc
  2. AZ ECETEK SZÍNES VILÁGA Shenker-Horváth Kinga, MSc
  3. TARTÓSÍTÁS – EGY CSIPETNYI ÍZ A JELENBŐL A JÖVŐRE Bartha Kinga, MSc
  4. FŰSZEREK Vincze-Bíró Andrea, MSc
  5. SÜTŐOLAJOK A KONYHÁBAN Schmidt Judit
  6. AZ ANTIBIOTIKUMREZISZTENCIA VISSZASZORÍTÁSÁNAK

GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSA Dr. Pálfi Erzsébet

  1. A KRÓM Bartha Kinga, MSc

Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke általános és középiskolai tanulmányait követően a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem, Egészségügyi Főiskolai Kar Dietetikai Tanszékén dietetikus diplomát szerzett, majd pszichoszomatika kiegészítő képzést végzett az Orvostovábbképző Egyetemen. Mesterdiplomáját okleveles táplálkozástudományi szakemberként a Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Karán szerezte. 2004-2012 között a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) általános alelnöki feladatait látta el. Ez idő alatt az újonnan létrejött Dietetikai-Humántáplálkozási Szakmai Kollégium elnökeként is tevékenykedett. A tudományos munkái kezdete óta több mint kétszáz cikke jelent meg főként hazai szakfolyóiratokban, továbbá könyvek szerzője, szerkesztője, valamint lektora is volt.

Terjesztés:

A könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg webáruházunkban

A könyv kapható még az orvosi könyvesboltokban és egyes kórházi terjesztőknél is.

Ossza meg ismerőseivel!